„70% din cei care s-au programat la vaccinare s-au programat și s-au vaccinat cu AstraZeneca, există un procent de 30% care au amânat această vaccinare. Lucrul acesta este de înțeles, suntem empatici, este datoria noastră să spunem ceea ce știm acum.

Nu se pune problema să nu putem atinge obiectivul de 70% persoane vaccinate pentru că vom avea destule doze de la celelalte companii”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

România va CONTINUA vaccinarea cu AstraZeneca!

Gheorghiță a declarat, joi, într-o conferință de presă, că a fost identificată o posibilă relație de cauzalitate cu formarea de cheaguri de sânge.„Agenția Europeană a Medicamentului a confirmat că raportul beneficii-risc rămâne pozitiv. EMA a identificat o posibilă relație de cacuzalitate cu formarea de cheaguri de sânge”, a  precizat colonelul Gheorghiță.

„Este foarte important să se continue vaccinare cu toate serurile disponibile pentru a opri efectele negative ale acestei pandemii. Se continuă vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă. Persoanele care au făcut prima doză de AstraZeneca, la rapel se vor vaccina tot cu AstraZeneca. Persoanele care au dezvoltat tromboze au contraindicații de vaccinare”, a punctat Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Naţional de conducere a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Valeriu Gheorghiță a prezentat DECIZIA AstraZeneca: „Este o posibilă reacție de cauzalitate cu formarea de cheaguri de sânge” – Ce se întâmplă cu vaccinul

By admin