”Suntem exact pe versantul celui de-al treilea val. Acest lucru nu mai poate fi contestat. Și, tocmai în acest moment, am relaxat restricțiile, iar acest lucru accelerează creșterea exponențială”, a declarat epidemiologul Dirk Brockmann la un post local de televiziune, relatează HotNews.ro.Expertul susține că cetățenilor trebuie să li se explice riscurile comparative infectare versur vaccinare, explicând că 1.000 de oameni dintr-un milion au murit de Covid-19, față de – posibil – 1 la un milion de complicații cauzate de vaccinarea anti-Covid.”În grupele de risc, riscul de a muri de Covid-19 este mult, mult mai mare. Asta înseamnă că este de 100.000 de ori mai probabil să mori de Covid decât din auza vaccinului AstraZeneca”, a mai afirmat expertul german.

Afirmațiile specialistului vin în contextul în care Asociaţia medicilor germani specializaţi în terapie intensivă a cerut, ieri, reintroducerea imediată a unor restricţii severe, pentru limitarea celui de-al treilea val al epidemiei de coronavirus, potrivit AFP.

“După datele de care dispunem şi din cauza difuzării versiunii britanice (a virusului – n. red.), preconizăm insistent revenirea la închidere încă de acum, pur şi simplu pentru a evita un al treilea val puternic!”, a declarat Christian Karagainnidis, directorul ştiinţific al asociaţiei, la postul public de radio. Germania, Italia, Franța, Spania și Portugalia sunt ultimele țări care au anunțat, luni, că nu vor mai folosi vaccinul de la AstraZeneca împotriva COVID-19, cel puțin pentru o perioadă. În ultima săptămână, numărul statelor europene care au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca a ajuns la 19, inclusiv țara noastră.  Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) urmează să dea astăzi, 16 martie, un aviz în legătură cu folosirea vaccinului de la AstraZeneca, iar joi va avea o ședință extraordinară în care se va lua o decizie pe această temă. Și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se reunește, astăzi, pentru consultări cu experții în vaccinare pe tema AstraZeneca. Anterior, OMS a făcut un apel pentru a nu se renunța la vaccinarea cu produsul AstraZeneca, subliniind că nu au fost demonstrate, cel puțin deocamdată, legături între cazurile raportate, chiar și decese, și vaccin. 

 

By admin