În situația în care trenurile vor întârzia mai mult de 60 de minute, călătorii vor avea posibilitatea de a primi înapoi întreaga valoare a biletelor. Aceștia vor avea, totodată, și varianta de a alege să continue călătoria, fie pe ruta deja existentă sau pe altă rută. Foarte important este însă că nu trebuie să le fie percepute taxe suplimentare. 

Sunt reguli noi și în ceea ce privește despăgubirile și ajutorul pe care companiile feroviare trebuie să îl ofere pentru că, în anumite situații, vor fi obligate să asigure apă și mâncare și, de asemenea, cazarea pentru pasageri.

Există însă prevăzute și situații speciale, denumite “de forță majoră”, în care companiile nu vor trebui să facă acest lucru, și ne referim aici inclusiv la comapniile de la noi din țară.

Până acum în această categorie erau prevăzute condițiile meteo extreme, dar și dezastrele naturale. Sunt, însă, situații nou prevăzute, cum ar fi crizele de sanătate publică și atacurile teroriste. 

Noile reguli venite de la Bruxelles prevăd măsuri suplimentare și în ceea ce privește protecția persoanelor cu dizabilități.

Toate aceste noi reguli ar urma să intre în vigoare în următorii doi ani. 

By admin