Postul CNN a intrat în posesia acestei convorbiri telefonice, purtate între un diplomat american şi adjunctul şefului Administraţiei Prezidenţiale ucrainene. La un moment dat, în discuție intrevine și Rudolph Giuliani.

RUDOLPH GIULIANI, fost consilier Donald Trump

„Anul trecut, în noiembrie, am primit o informaţie de la un investigator de încredere, investigator internaţional, că a existat un anumit nivel de activitate în Ucraina în timpul alegerilor din 2016, în care au fost implicaţi oficiali ucraineni, pentru a-l împroşca cu noroi pe candidatul Trump”.

În cursul convorbirii, Giuliani face referire şi la România.

„Soros este în spatele multor lucruri, care s-au făcut şi în alte ţări. Nu este un model urmat numai în Ucraina, ci şi în România, Albania”.

Giuliani îi spune apoi consilierului ce aşteaptă, concret, de la preşedintele Ucrainei.

„Tot ce vrem de la preşedinte (Zelensky) este să declare: Voi desemna un procuror onest, acesta va investiga şi releva dovezi, care există în prezent şi oricare alte dovezi despre implicarea în alegerile din 2016”.

Convorbirea apare pe fondul unei anchete care îl vizează pe Giuliani și relaţiile lui cu Ucraina, inclusiv încălcarea legii lobby-ului.

By admin