În condiții de aglomerație se circulă și pe Autostrada A2 București – Constanța, în zona lucrărilor la partea carosabilă, unde, între kilometrii 155 și 161 (Podul Cernavodă), până la finalul lunii mai, traficul se desfășoară pe câte o bandă pentru fiecare direcție.

După ora 12:00, valorile de trafic au început să se intensifice și pe DN 1 Ploiești – Brașov, circulându-se pe alocuri în coloană pe sensul către Ploiești, între stațiunile Predeal și Azuga, precum și pe sensul către Brașov, pe raza stațiunii Bușteni și a localității Comarnic, județul Prahova.Rute alternative la DN 1 Brașov – Ploiești – București:- DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – A3 – București;- DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – A1 – București;- DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște – DN 71 – București;- DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Pentru evitarea accidentelor rutiere, conducătorii auto sunt rugați să adapteze viteza la condițiile de trafic, să respecte indicațiile polițiștilor prezenți la fluidizare, să mărească distanța între vehicule, iar în cazul în care încheie coloane care încetinesc brusc, să pună în funcțiune luminile de avarie, pentru a-i atenționa pe cei ce se apropie din spate să reducă viteza din timp.

Și xcirculaţia rutieră pe DN 7 C – Trasnfăgărăşan se desfăşoară cu dificultate, duminică după-amiază, în coloane pe ambele sensuri, din cauza numărului mare de vizitatori. În plus, la barajul Vidraru s-au produs ambuteiaje și din cauza șoferilor care au parcar neglijent pe marginea drumului. 

 

 

By admin