Liderul PNL a precizat că atunci când vor fi luate decizii în Coaliție, acestea vor fi făcute publice. 

“Am făcut analiza situației, fiecare partid și-a prezentat punctul de vedere. Am stabilit să îmbunătățim funcționarea coaliției, să reglementăm câteva lucruri suplimentare pentru buna funcționare a coaliției și discutăm astăzi, de la ora 16:00. Când o să luăm decizii, le vom face publice. Suntem pe parcursul unor discuții la care înțelegerea a fost să comunicăm doar aceste lucruri, și eu respect înțelegerea. Poziția PNL a rămas aceeași. PNL consideră că doar această coaliție este soluția politică de guvernare a României, că trebuie să ne concentrăm pe buna guvernare, pe aplicarea programului de guvernare, pe rezolvarea problemelor care există în economie, în societate, lupta cu pandemia pentru a reveni cât mai rapid la o viață normală. Faptul că apar anumite situații care necesită discuții suplimentare se datorează în mod evident unor situații obiective”, a afirmat Orban.

Liderul liberalilor a reiterat că decizia premierului Florin Cîțu de a-l demite pe Vlad Voiculescu (USR-PLUS) de la Ministerul Sănătății – decizie care a adus Coaliția în pragul unui scandal  – a fost “una corectă și necesară, care a avut că scop îmbunătățirea performanței Ministerului Sănătății, un minister fundamental, mai ales în această perioadă de pandemie”.

În context, el a precizat că liberalii așteptă propunerea din partea colegilor USR-PLUS privind înlocuitorul lui Vlad Voiculescu la MS “pentru a putea avea un titular care să se apuce de treabă”. 

 

By admin