„Am venit cu o bijuterie de mașină electrică pe care mi-a împrumutat-o ministrul Mediului. Susțin inițiativa ministerului de a institui Vinerea Verde. Dă semnalul unei politici publice pe care guvernul vrea să o lanseze, să fim mult mai atenți cu mediul și să folosim mijloace de transport eco. Dacă te uiți pe cifre, în România suntem responsabili, cu toții, de producerea pe an a 7 mii de kilograme de dioxid de carbon, care pe fond ne afectează pe toți”, a declarat Turcan, citată de G4Media.ro.

Ministrul susține că autoritățile locale trebuie să creeze facilități pentru ca romanii să poată să folosească mai des transportul alternativ.

„Mă gândeam să vin cu bicicleta, pentru că eu sunt și sportivă, dar vremea nu mi-a permis. Aproape număr zilele până se face frumos afară să vin cu bicicleta la muncă”, a mai spus ministerului Muncii, precizând, pe de altă parte, că se gândește ca instituția pe care o conduce să apeleze la mașini electrice deoarece există posibilitatea achiziționării acestora pe fonduri europene.

Întrebată ce alte acțiuni mai are în vedere pentru a proteja mediul, Turcan a spus că este foarte atentă la colectarea selectivă a deșeurilor: „Chiar dacă aici, în București, nu se face colectare selectivă, noi suntem obișnuiți ca la Sibiu și colectăm selectiv. Aproape că avem instinctul, când vedem un gunoi pe stradă, să îl strângem”. 

By admin