Șefa PNL București spune că singura soluție rămâne dialogul: Invitația mea este dialogul. Și îi sugerează și soluția lui Nicușor Dan. Violeta Alexandru mai spune că nu ştie dacă ar fi o soluţie bună ca USR-PLUS să propună o altă variantă de buget, aşa cum a transmis primarul general. Reacția lui Alexandru vine după ce proiectul bugetului Capitalei a fost respins miercuri, în şedinţa Consiliului General, cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” şi 14 abţineri. Miza tensiunilor de la Primăria Generală este, potrivit mai multor surse politice, dreptul de semnătură al viceprimarului Horia Tomescu, sprijinit de Vlad Voiculescu, pentru a avea mână liberă în deciziile din cele 19 spitale administrate de PMB.

Și premierul Florin Cîțu a reacționat în situația tensionată de la Capitală: „Este nevie să deblocăm această situaţie cât mai repede pentru că un Bucureşti fără buget înseamnă probleme pentru toată lumea”, a explicat Cîțu miercuri seară. 

„București. Soluția rămâne dialogul. În interesul bucureștenilor care au dreptul să ne ceară să facem treabă.

Am discutat cu echipa consilierilor liberali din Consiliul General, cu Viceprimarul liberal preocupat de implicațiile respingerii bugetului în ședința trecută – toată disponibilitatea în aceste zile, așa cum am fost și au fost colegii mei din prima zi în care a început prima discuție pe buget, în urmă cu 2 luni. Toată disponibilitatea noastră pentru orice (altă) discuție necesară pe buget. Din partea noastră nu va exista nicio tergiversare pentru lămurirea oricăror aspecte în vederea adoptării, cât mai curând, a Bugetului Capitalei.

Am văzut că, după ședința de Consiliu General în care s-a respins bugetul, Primarul General a invitat USR – Plus să propună o altă variantă de buget. Nu știu dacă aceasta este soluția ca fiecare grup politic să vină cu câte o variantă acum, la limita deadline-ului în care trebuie votat bugetul pentru a nu intra în incapacitate de plată, dar există un lucru mai important decât orice pentru mine și colegii mei – dorința de a ajunge la o soluție pentru a se face treabă la București. Din câte știu s-au discutat peste 6 săptămâni toate amendamentele și propunerile dar ceea ce contează acum este să sprijinim orice demers constructiv pentru votarea Bugetului”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook. „Oricum se vor continua discuțiile, evaluările până la rectificare, august/septembrie. Chiar nu se putea face minuni în câteva luni de la alegeri. Nu înseamnă că nu îmbunătățim lucrurile de la o etapă la alta.Îi cunosc pe liderii USR- Plus. Știu că ne respectăm și că suntem compatibili, în modul în care vedem lucrurile pentru România și pentru București. Am convingerea că toți trei (alături de echipele noastre, desigur) vrem să evităm generarea de probleme pentru Capitală. Vom găsi răspunsuri și soluții prin dialog.O idee ar fi ca, în completarea protocolului din campania electorală, să facem acum unul pentru colaborarea de la nivelul administrației și, de ce nu, de la nivelul coordonării politice. Alături de Nicușor Dan. Cel pe care l-am susținut în fiecare zi din campanie”, a mai scris Violeta Alexandru.

By admin