În prima variantă a mesajului postat pe contul de Facebook, în care-și cere scuze pentru afirmațiile inexacte oferite jurnaliștilor, Vlad Voiculescu a comis o altă greșeală.

“Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație greșită și am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 “se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.” Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi.  

Eroarea este că în ordinul la care face trimitere Voiculescu se precizează că doar persoanele autopsiate ca urmare a decesului COVID sunt puse în saci fără a fi îmbrăcate.     

După ce i s-a atras atenția în comentarii, ministrul și-a corecta mesajul

“Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, o parte a celor decedați – ȘI ANUME CEI AUTOPSIAȚI – conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 “se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.” Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi.

By admin