“Ne-a sărit în ochii faptul că numărul deceselor în platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decat cel din platforma în care raportează toată lumea, adică spitalele, medicii de familie prin DSP-uri și alte entități. (…) 

La Spitalul Colentina, diferența este de sute de persoane, adică raportarea din spital este semnificativ mai mare decât numărul din platforma în care raportează atât spitalul, cât și medicii de familie,” a afirmat Vlad Voiculescu, în direct la Europa FM. 

Întrebat dacă poate fi mai exact, fostul ministru a afirmat că diferența ar fi de peste 500 de decese. O altă unitate unde au fost descoperite divergențe este Spitalul Rol-2, unitatea militară din curtea Institului “Marius Nasta”.

“Cred că este valabil pentru majorităoarea covârșitoare a spitalelor, dar sunt doar câteva verificări pe care am apucat să le facem”, a precizat Voiculescu.

“Cineva n-a raportat cum trebuie, cineva n-a gândit cum trebuie metoda de raportare și cineva n-a validat rezultatele cum trebuie. Pentru raportare responsabil este spitalul, mergând pe lanț este Direcția de Sănătate Publică, după care la capătul lanțului este Ministerul Sănătății și Institutul de Sănătate Publică.”

În platforma CORONAFORMS, unde raportează și alte autorități, inclusiv medici de familie, unele decese sunt invalidate de DSP -uri, potrivit sursei citate.

By admin